Merkel s-a decis sa candideze pentru un al patrulea mandat

01 Aug 2015
Merkel s-a decis sa candideze pentru un al patrulea mandat
Revista germana Der Spiegel sustine ca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-ar pregati sa candideze pentru un al patrulea mandat, in 2017. 

De altfel, nicio mirare daca informatia ar fi corecta, caci doamna Merkel se bucura de o imensa popularitate. Merkel conduce Guvernul german din 2005, si ar fi decis sa candideze pentru un al patrulea mandat si sa isi pregateasca campania in vederea unei realegeri in 2017, scrie Der Spiegel.

Peter Tauber, secretar general al Uniunii Crestin-Democrate (CDU, partid conservator) si de fapt director de campanie al partidului, a refuzat sa comenteze articolul din Der Spiegel.

Cancelara, care a sarbatorit 61 de ani la 17 iulie, nu si-a anuntat intentia in mod public, dar anul trecut, intr-un discurs rostit la Koln, a lasat sa se inteleaga ca va candida.

Deocamdata, Doamna de Fier a Germaniei se odihneste in Alpi. Constitutia germana nu limiteaza numarul de mandate pe care le poate avea seful Guvernului. Precedentul cancelar, Helmut Kohl, a avut patru mandate consecutive, deci a fost 16 ani in fruntea Cancelariei germane. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră