Merkel, ameninţată cu procese din cauza politicii privind refugiaţii

16 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Merkel, ameninţată cu procese din cauza politicii privind refugiaţii

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, a declarat sâmbătă că, în următoarele două săptămâni, va trimite guvernului federal o cerere pentru a restabili ordinea la graniţele ţării prin care, în ultimul an, a trecut 1 milion de refugiaţi.

"Dacă nu va da curs cererii, guvernul Bavariei nu va avea altă opţiune decât dă dea în judecată guvernul federal la Curtea Constutuţională federală", a declarat  Seehofer pentru revista Der Spiegel.

În ultimele luni, Seehofer i-a adresat o serie de ultimatumuri Angelei Merkel pentru a o determina să ia măsuri pentru limitarea fluxului de imigranţi, pentru ca apoi, în ultimul moment, să dea înapoi.

Comentariile sale reflectă însă creşterea neîncrederii printre germani faţă de mantra lui Merkel "noi putem face asta", în faţa celei mari crize a imigranţilor de la al doilea Război Mondial încoace, dar mai ales după agresiunile sexuale de la Cologne din noaptea de Anul Nou, de care s-ar face vinovaţi imigranţii. După aceste atacuri, popularitatea lui Merkel a scăzut, conform unui sondaj dat joi publicităţii.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră