Merkel, pe aceeaşi lungime de undă cu Putin: Assad trebuie implicat în rezolvarea conflictului din Siria

24 Sep 2015
Merkel, pe aceeaşi lungime de undă cu Putin: Assad trebuie implicat în rezolvarea conflictului din Siria
Armata siriană a utilizat pentru prima oară miercuri drone furnizate de Rusia, o nouă ilustrare a susţinerii regimului lui Bashar al-Assad de către Moscova, scrie tdg.ch.

Această implicare rusă din ultimele săptămâni alarmează SUA. Rusia îşi justifică susţinerea prin necesitatea unei lupte mai eficiente contra grupării Statul Islamic, care reprezintă, potrivit Moscovei, princiala ameninţare la adresa stabilităţii Orientului Mijlociu.

În acest context de lupte fără sfârşit, ţările occidentale au cerut relansarea procesului politic.

Cancelarul german Angela Merkel a pledat joi pentru un dialog cu preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Ea este de părere, ca şi preşedintele rus Vladimir Putin, dar contrar multor omologi occidentali, că se impune cooptarea lui Assad la găsirea unei soluții la conflictul care macină țara de mai bine de patru ani și a provocat deja exilul multor sirieni care au fugit din calea războiului.

Trebuie să vorbim nu doar cu Statele Unite, cu Rusia, ci, de asemenea, cu parteneri regionali importanți, precum Iranul,cu țări sunnite ca Arabia Saudită, a pledat Angela Merkel la finalul summitului extraordinar al celor 28 de state membre ale UE la Bruxelles, consacrat crizei migrației în Europa. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră