Medicul Larry Nassar, o nouă condamnare la închisoare

05 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Medicul Larry Nassar, o nouă condamnare la închisoare

Fostul medic al lotului american de gimnastică, Larry Nassar, a fost condamnat la închisoare de la 40 la 125 de ani pentru abuzarea sexuală a mai multor gimnaste. Judecătorul districtului Eaton, Janice Cunningham, a dat sentința luni. Săptămâna trecută, Nassar a primit de la 40 la 175 de ani de închisoare într-un alt district din Michigan, relatează independent.co.uk şi bbc.com.

Se spune că pe când lucra ca medic în statul Michigan, Nassar a abuzat sexual peste 200 de femei tinere, inclusiv sportive, adesea sub masca tratamentului medical.

Judecătorul Janice Cunningham a declarat în timpul sentinței: "Nu sunt convins că înțelegeți cu adevărat că a fost greșit ceea ce ați făcut și impactul devastator pe care l-ați avut asupra victimelor, familiei și prietenilor". "Este imposibil să transmit profunzimea și amploarea regretului meu pentru fiecare dintre cei implicați", a mai spus el, înainte de condamnarea finală.

Numărul femeilor care îl acuză pe Nassar de abuz sexual a crescut la peste 250.

Peste 100 de victime, inclusiv olimpicele Aly Raisman și Jordyn Wieber, l-au confruntat în instanță şi au oferit detalii despre cum au fost molestate de Nassar.

Săptămâna trecută, judecătorul Cunningham a decis să nu-l pună sub acuzare pe tatăl a două victime care a sărit pe Nassar după ce îi ceruse judecătorului "cinci minute într-o cameră închisă cu acel demon".

CITIŢI AICI DESPRE REACŢIA NADIEI COMĂNECI ÎN SCANDALUL NASSAR.

Alte stiri din Externe

Ultima oră