Matteo Renzi, Furios: "Gata! Epoca În Care Italia Mergea Cu Căciula În Mână La Bruxelles Nu Mai Există"

15 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Matteo Renzi, Furios:

Italia merită respect și nu se lasă intimidată, a răspuns premierul italian, Matteo Renzi, la criticile formulate de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. "Nu am atacat Comisia, dar cerem ca Italia să fie respectată. Nu ne putem lăsa intimidați (...) Am onoarea de a conduce o țară mare care dă mulți bani Bruxellesului", a continuat șeful guvernului italian.

"Dacă cineva regretă epoca în care, de la Bruxelles, se putea dicta linia de conduită a Romei, telecomanda Roma, a trecut acel timp. Vremea în care Italia trebuia să își facă temele acasă s-a încheiat, am făcut reforme și cerem respect din partea tuturor. Epoca în care Italia mergea cu căciula în mână la Bruxelles nu mai există", a adăugat Matteo Renzi vizibil nervos.

Jean-Claude Juncker a afirmat că nu înțelege de ce Matteo Renzi a criticat Comisia. "Cred că premierul italian, pe care îl respect mult, greșește când critică Comisia la fiecare colț de stradă. Italia nu ar trebui să critice prea mult Comisia, accept criticile, dar nu pe cele care nejustificate", a declarat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră