MĂRTURIA unui ofițer rus arestat în Ucraina. Ce MESAJ i-a transmis lui Vladimir Putin (VIDEO)

14 Aug 2015
MĂRTURIA unui ofițer rus arestat în Ucraina. Ce MESAJ i-a transmis lui Vladimir Putin (VIDEO)
Ofițerul rus Vladimir Starkov a fost arestat în Ucraina, la 25 iulie, fiind oprit, cu un camion plin de muniție, la punctul de control Berezove. El mergea de la Donețk, în satul Yasne, pe teritoriul ocupat de rebeli, dar s-a rătăcit și a fost interceptat de o patrulă de frontieră ucraineană. Starkov i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin, căruia îi cere să-i recunoască statutul de militar în cadrul armatei ruse.
 
Vladimir Starkov, care efectuează serviciul militar de 19 ani în armata rusă s-a arătat dezamăgit de atitudinea Moscovei, care nu-i recunoaște pe soldații ruși reținuți în estul Ucrainei.
 
„Vladimir Vladimirovici, sunt ofițer activ, de 19 ani servesc armata rusă. Iar acum autoritățile nu mă recunosc, de parcă nu aș fi efectuat serviciul militar. Nu sunt terorist, nu am venit aici pentru a ucide pe cineva. Când am fost reținut nu am opus rezistență. Ucraina și Rusia oficial nu sunt în război. Sper să fie recunoscut statutul meu și să mă pot întoarce în Rusia”, i-a transmis Starkov lui Putin.
 
Jurnaliștii de la independent.md susțin că sunt șanse mici ca solicitarea lui Starkov să fie auzită. Rusia nu a recunoscut statutul oficial al militarilor săi reținuți în Ucraina, Moscova susținând că aceștia nu mai servesc armata rusă și că au mers în estul țării vecine voluntar. Mai mult decât atât, în luna mai, Vladimir Putin a emis un decret prin care pierderile militare în timp de pace sunt clasificate drept secret de stat.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră