Creatoarea de modă Vivienne Westwood, protest pe tanc în faţa casei premierului britanic

12 Sep 2015
Creatoarea de modă Vivienne Westwood, protest pe tanc în faţa casei premierului britanic
Designerul de modă Vivienne Westwood a adus un tanc în faţa locuinţei premierului britanic David Cameron, în semn de protest faţă de planurile acestuia privind explorarea gazelor de şist, scrie huffingtonpost.co.uk.

Protestul, care a avut loc în faţa locuinţei premierului britanic din Witney, Oxfordshire, s-a dorit un semnal de alarmă asupra consecinţelor negative ale folosirii fracturării hidraulice asupra mediului.

Creatoarea de 74 ani se opune acordării de licenţe de explorare a gazelor de şist în mai multe zone din nordul Angliei. 

“Cameron acuză lideri precum preşedinţii Gadafi şi Assad de folosire a armelor chimice împotriva propriilor popoare ca o justificare a schimbării regimurilor din Libia şi Siria. Dar şi el o face chiar aici, în Marea Britanie, punând în pericol vieţile oamenilor prin autorizarea fracturării hidraulice, în ciuda sfaturilor primite de la proprii specialişti. Este timpul pentru o schimbare de regim în Marea Britanie. Camerun vrea să-i forţeze pe oameni să accepte fracturarea hidraulică pe sub casele lor. Singura soluţie a britanicilor este să riposteze", a spus Vivienne Westood în timpul protestului.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră