Premieră în Europa: Malta interzice terapia antigay

07 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Premieră în Europa: Malta interzice terapia antigay

Oricine va încerca să schimbe, să reprime sau să elimine orientarea sexuală a unei persoane, identitatea de gen şi/ sau exprimarea de gen este pasibil de închisoare sau amendă.

Personalul medical care va prescrie terapii de vindecare a homosexualităţii riscă amenzi de peste 10.000 de euro şi închisoare până la un an. În funcţie de caz, amenzile pot fi şi mai mici, între 1000 şi 5000 de euro.

Malta a lansat numeroase reforme sociale de la venirea în 2013 a guvernului socialist şi de două ori a fost declarată de ILGA-Europe ţara europeană care respectă cel mai mult drepturile lesbienelor, gay, bisexualilor, trans şi intersexualilor.

Noua lege prevede, totodată, că nu sunt considerate tulburări sau boli orientarea sexuală, identitatea de gen sau exprimarea de gen şi scade la 16 ani vârsta la care persoanele pot cere schimbarea de sex fără acordul părinţilor. 

Susţinătorii terapiei de conversie spun că pentru a-i ajuta pe oameni să-şi schimbe voluntar orientarea sexuală se folosesc tehnici de consiliere sau psihologice, dar aceste practici sunt condamnate la scară largă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră