Atac armat într-un mall din Bagdad. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat măcelul

11 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Atac armat într-un mall din Bagdad. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat măcelul

Atacatorii se aflau în interiorul centrului comercial din cartierul Bagdad Al-Jadida, în estul capitalei, potrivit unui colonel de poliție care a precizat că suspecții ar fi putut avea centuri cu explozibili.

"Ei se află în interiorul centrului comercial Zahrat. În timp ce forțele de securitate s-au apropiat, ei au ucis trei ostatici" , a declarat un funcționar al poliției. Adoptăm de acum o abordare prudentă. Dorim să punem capăt acestui atac cu cât mai puține victime posibil. Ei controlează total centrul comercial și au oameni pe acoperișul' clădirii'', a declarat poliția.

Potrivit unei surse a Ministerului de Interne, un număr necunoscut de bărbați înarmați au deschis focul pe stradă după explozia unui vehicul capcană și s-au confruntat cu forțele de securitate înainte de a intra în centrul comercial.

O alta bombă a explodat într-o cafenea din Muqdadiyah, la 90 de kilometri nord-est de Bagdad, urmată de un atentat sinucigaș comis cu o mașină capcană atunci când clienții s-au adunat la locul atentatului. Cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața, iar câteva zeci au fost rănite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră