Maia Sandu, desemnată candidat pentru funcţia de premier al R. Moldova

23 Iul 2015
Maia Sandu, desemnată candidat pentru funcţia de premier al R. Moldova
Ministrul interimar al Educației, Maia Sandu, este candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de liderul PDM, Marian Lupu, informează unimedia.md.

Președintele democraților spune că, la ora 16.00, candidatul pentru funcția de prim-ministru urma să se întrunească cu fracțiunea PDM pentru a fi abordate mai multe subiecte, dar acesta nu s-a prezentat.

„Urma să avem o întrevedere cu candidatul PLDM la funcția de prim-ministru la ora 16.00. Astfel de întrevederi sunt organizate mereu. Aproape de ora 16.00 am fost rugați de colegii din PLDM ca să amânăm întrevederea pentru ziua de mâine”, a declarat Lupu. Întrebat de jurnaliști dacă este vorba despre Maia Sandu, liderul PDM a confirmat informația.

„Se vorbește peste tot deja. Da, Maia Sandu este candidatul, pe ea am așteptat-o astăzi la întrevedere”, a adăugat Lupu. Conform Constituției R. Moldova, candidatura pentru funcţia de prim-ministru va fi prezentată președintelui țării, Nicolae Timofti, care urmează să o prezinte Parlamentului. Ulterior, Maia Sandu va avea la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a miniştrilor. 

Tot astăzi, Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu, liderii partidelor pro-europene de la Chişinău, PLDM, PDM și PL, au semnat un acord de constituire a coaliţiei de guverrnare AIE 3. De asemenea, cei trei lideri au semnat și un acord prin care se angajează să sesizeze Curtea Constituțională în vederea desfășurării unui referendum privind modificarea procedurii de alegere a președintelui statului.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră