UPDATE. Mai multe persoane înjunghiate, în orașul finlandez Turku. Doi morţi

18 Aug 2017
UPDATE. Mai multe persoane înjunghiate, în orașul finlandez Turku. Doi morţi

Mai multe persoane au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku, relatează ediția online a postului YLE., transmite Agerpres. Incidentul s-a soldat cu doi morţi şi opt răniţi. Un suspect a fost împușcat de poliție în picior și a fost reținut.

Două persoane au fost ucise și alte șase rănite după ce au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku de un individ ce pare a fi un imigrant, a anunțat poliția locală la o conferință de presă, relatează ediția online a postului YLE.

Atacul a avut loc în Piața Puutori, situată în centrul acestui oraș din sud-vestul Finlandei. Atacatorul a fost împușcat în picior de un polițist și a fost arestat.

Poliția a anunțat la scurt timp după incident că a început o operațiune de căutare al altor posibili agresori sau complici și a cerut populației să evite centrul orașului Turku. Dar, la conferința de presă, ministrul de interne Paula Risikko a spus că acum respectiva zonă poate fi considerată sigură.

Ea a mai menționat că deocamdată nu se știe identitatea agresorului, dar se lucrează pentru stabilirea ei împreună cu autoritățile însărcinate cu imigrația, acesta fiind aparent un imigrant. 

Conform sursei citate, cel puțin o persoană a fost văzută zăcând pe jos la locul atacului și există un număr încă neprecizat de răniți.

Şase persoane au fost înjunghiate, iar una a decedat, au declarat surse din cadrul poliţiei finlandeze citate de cotidianul Tarun Sanomat. Nu este clar dacă incidentul este de tip terorist.

Alte stiri din Externe

Ultima oră