Madame Claude, cea mai cunoscută proxenetă din Franţa, a murit. Avea 92 de ani

22 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Madame Claude, cea mai cunoscută proxenetă din Franţa, a murit. Avea 92 de ani


Madame Claude a creat un sistem de relaţii între prostituate şi clienţii cu dare de mână prin intermediul telefonului, fapt intrat în vocabularul mondial sub denumirea de « call-girl ».
Proxeneta a făcut vâlvă în anii 60-70, graţie unui carnet cu adrese şi nume celebre care i-au conferit o anumită imunitate. Ceea ce nu a împiedicat totuşi Guvernul francez să îi desfiinţeze reţeaua de prostituţie în cadrul unui proces renumit din 1976.
Au urmat apoi alte procese şi condamnări, şi trimiterea ei în închisoare în 1992, la Fleury-Merogis. Madame Claude a pus capăt carierei sale de proxenetă şi a trăit ulterior izolată în sudul Franţei.
Dincolo de fantasmele privind protecţia politică de care părea a beneficia, graţie confidenţelor din moţul patului, Madame Claude a fost renumită prin faptul că nu şi-a forţat niciodată fetele din reţea să se prostitueze. Şi niciodată nu le-a ţinut captive.
Unele dintre ele au putut chiar să renunţe la prostituţie şi să se căsătorească cu unii dintre clienţi, ba chiar altele au devenit actriţe.

Alte stiri din Externe

Ultima oră