Macaraua prăbușită la Mecca aparținea familiei lui Ben Laden (VIDEO)

12 Sep 2015
Macaraua prăbușită la Mecca aparținea familiei lui Ben Laden (VIDEO)
Macaraua care a produs carnagiul de la Mecca, în care 107 persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite, aparținea unei companii de construcții care aparținea familiei Ben Laden. Saudi Ben Laden Group a fost fondată de tatăl lui Osama Ben Laden, Mohammed, anunță DailyMail.

Macaraua care a provocat dezastrul era folosită la lucrările de restaurare și extindere a moscheii, începute acum cu patru ani. În cădere, macaraua a rupt acoperișul și s-a prăbușit în interiorul moscheii, care era vineri plină de oameni veniți să se roage. S-a produs o panică generală multe persoane fiind rănite nu numai la prăbușirea utilajului ci și în încercarea de a ieși din moscheie.

Autoritățile saudite doresc să extindă suprafața Marii Moschei (Masjid al-Haram), de la 350.000 de metri pătrați cât are în prezent, la 750.000 de metri pătrați.

Cu această extindere, autoritățile doresc să poată oferi spațiu de rugăciune pentru circa trei milioane de credincioși, dar și să evite ca pelerinii să se calce în picioare, așa cum s-a întâmplat în 2006, în timpul pelerinajului musulman, când 350 de pelerini și-au pierdut viața.



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră