Lui Mircea Druc i s-a interzis sa intre in Ucraina

10 Mai 2015
Lui Mircea Druc i s-a interzis sa intre in Ucraina
Fostului premier moldovean, Mircea Druc, care detine si cetatenia romana, i s-a interzis, vineri, sa intre in Ucraina, conform Romanian Global News.
Druc dorea sa participe, duminica, la inaugurarea Centrului Cultural Roman Eudoxiu Hurmuzachi de la Cernauti. MAE va cere maine clarificari ambasadorului ucrainean la Bucuresti despre acest incident.

"In cursul zilei de maine, 11 mai 2015, MAE va solicita clarificari ambasadorului ucrainean la Bucuresti. De altfel, subiectul interdictiilor de intrare in Ucraina pentru un numar de cetateni romani a fost ridicat de partea romana cu mai multe ocazii, inclusiv in discutiile la nivelul ministrilor afacerilor externe, atat in cadrul vizitei la Bucuresti a ministrului ucrainean de externe (februarie 2015), cat si cu prilejul discutiilor ulterioare, inclusiv telefonice, respectiv prin demersuri ale ambasadei Romaniei la Kiev in relatia cu autoritatile ucrainene (ultimul demers fiind efectuat in urma cu doua saptamani)", se arata in raspunsul MAE pentru mediafax.ro.


Pe de alta parte, aflat azi in vizita in Ucraina, ministrul delegat pentru relatiile cu romanii din diaspora, Angel Tilvar, s-a ontilnit cu întrevedere cu viceguvernatorul Administrației Regionale de Stat Cernăuți,  Ruslan Senciuk, cu primarul orașului Cernăuți, Kaspruk Oleksey, și cu un reprezentant al Consiliului regional Cernăuți. Tilvar  și-a exprimat îngrijorarea față de situația în care Mircea Druc, cetățean român, a fost împiedicat să își continue călătoria la intrarea în Ucraina, dupa cum precizeaza un comunicat al MAE. Totodată, Angel Tîlvăr a subliniat importanța pe care libertatea presei o are în condițiile libertății de circulație și accesului neîngrădit al jurnaliștilor la evenimentele pe care le consideră relevante. În acest context , ministrul delegat a solicitat punctul de vedere al oficialilor cu care s-a întâlnit,în ceea ce privește situația menționată.



Alte stiri din Externe

Ultima oră