Lidl, ai înnebunit și tu? Motivul dispariției crucilor de pe ambalajele iaurturilor grecești

02 Sep 2017
Lidl, ai înnebunit și tu?  Motivul dispariției crucilor de pe ambalajele iaurturilor grecești

Crucile de pe cupolele albastre ale bisericilor din insulele grecești au dispărut de pe ambalajul iaurturilor comercializate de lanțul de magazine Lidl.

Italienii au fost primii care au remarcat dispariția crucilor, după care s-au sesizat și belgienii. 

Într-o vreme în care mari opere ce cultură din istoria umanității au fost distruse de abrutizarea și ignoranța unor ființe care s-au întors în urmă cu câteva sute de ani, nu ciocanele sau bombele talibanilor, ci Photoshopul a eliminat de pe ambalajul iaurturilor una din cele mai semnificative imagini pentru cultura elenă - crucea.

Ce e ciudat e că această eliminare nu s-a făcut sub presiunea forței, ci s-a produs chiar în mințile scormonitoare după profit ale marketing-ului unui lanț de magazine - Lidl.

Motivul? L-au aflat jurnaliștii de la RTL. "Suntem o companie care respectă diversitatea și asta explică designul acestui ambalaj, pentru că nu dorim să creăm excluderea niciunei religii", a explicat un purtător de cuvânt al Lidl.  RTL comentează, ironic, că, într-o perioadă a "știrilor false"("fake news"), la Lidl pot fi găsite și "imagini false" ("fake pictures").

În urma valului de indignare care a cuprins opinia publică, unii declarând că vor boicota magazinele, grupul Lidl și-a cerut scuze. "Intenția noastră nu a fost niciodată să șocăm, evităm utilizarea pe ambalaje a simbolurilor religioase pentru a păstra neutralitatea față de toate religiile, iar dacă măsura a fost percepută diferit cerem scuze celor care au fost șocați", a precizat purtătorul de cuvânt.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră