Liderul rebelilor din Donețk așteaptă un nou Maidan la Kiev

28 Aug 2015
Liderul rebelilor din Donețk așteaptă un nou Maidan la Kiev
Așa-numitul președinte al autoproclamatei „republici populare” Donețk, Aleksandr Zaharcenko, a declarat joi că rebelii nu intenționează să pună capăt acțiunilor militare și că au de gând să lupte în continuare până la cucerirea întregii regiuni Donețk, într-un interviu pentru agenția separatistă de presă Politnavigator, citată de independent.md.

"Am spus de multe ori că planul minim este ‘republica populară’ Donețk în granițele fostei regiuni Donețk”, a declarat Zaharcenko, indicând că realizarea acestui obiectiv se va face în mare măsură prin așa-numita „impunere a păcii”.
 
Între timp, liderul separatiștilor din Donețk așteaptă producerea unui nou Maidan la Kiev, adică o nouă mișcare de contestare a puterii, care să aducă la guvernare alte persoane. „Poate cu ele vom putea găsi un limbaj comun”, a mai spus el, declarându-se convins că rebelii sunt așteptați „nu doar la Mariupol și Slaviansk, ci și la Harkov, Odesa și Herson” (sud).
 
Declarația lui Zaharcenko survine după ce Ucraina și separatiștii proruși au convenit miercuri în urma negocierilor în așa-numitul „Grup de contact” — care reunește reprezentanți ai Ucrainei, rebelilor și Rusiei, sub auspiciile OSCE — să depună eforturi pentru oprirea completă a tuturor încălcărilor armistițiului începând de la 1 septembrie.
 
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră