Liderul ISIS ar fi fost omorât de avioane ale Rusiei

19 Iun 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Liderul ISIS ar fi fost omorât de avioane ale Rusiei

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid al aviației ruse, relatează rtl.fr.

Într-un comunicat publicat la 16 iunie, Armata rusă afirmă că probabil l-a ucis pe Abu Bakr în timpul unui raid, la 28 mai, al aviaţiei sale, asupra unei reuniuni a unor lideri ai organizaţiei jihadiste în apropiere de localitatea Raqqa, principalul bastion al ISIS din nordul Siriei.

Un purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite a afirmat că nu este în măsură să confirme pentru moment moartea liderului ISIS, precizează sursa citată.

Într-un comunicat publicat de portalul de propagandă Sputnik, ministerul afirmă că 30 de comandanţi şi până la 300 de combatanţi participau la reuniunea de la Rakka, potrivit BBC. Armata rusă afirmă că i-a mai ucis şi pe Suleiman al-Shawakh, şeful securităţii lui Al-Baghdadi, pe "emirul" din Raqqa, Abu al-Hajji al-Masri şi pe "emirul" Ibrahim Nazef al-Hajj.

Aceasta nu este prima oară când este anunţată uciderea liderului jihadist.Coaliţia internaţională antijihadistă a promis în martie în cursul unei reuniuni să eradicheze ameninţarea planetară reprezentată de gruparea Stat Islamic şi a liderului ei Abu Bakr al-Baghdadi, pentru capturarea căruia Washingtonul oferă 25 de milioane de dolari.

Locul în care se află al-Baghdadi este necunoscut, însă se crede că s-ar fi aflat la Mosul, în Irak, înainte ca o coaliţie condusă de Statele Unite să lanseze o ofensivă în vederea recuceririi oraşului, la sfârşitul lui 2016.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră