Liber la BREXIT! Deputații britanici o autorizează pe Theresa May să declanșeze ruperea de UE

09 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Liber la BREXIT! Deputații britanici o autorizează pe Theresa May să declanșeze ruperea de UE

Deputații britanici au adoptat miercuri, cu largă majoritate, în primă lectură, proiectul de lege al guvernului conservator care dă prim-ministrului, Theresa May, puterea de a declanșa procesul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Ieşită câştigătoare din "lupta" sa cu deputaţii, doamna May îşi păstrează forţa intactă şi îşi duce planul mai departe, scrie francetvinfo.fr.

O victorie de etapă, desigur, dar una crucială, pentru că validarea textului de către deputaţi era esenţială pentru ca procesul de rupere de Uniunea Europeană să poată continua..

Deputații din Camera Comunelor au aprobat textul cu 494 de voturi pentru, față de 122 de voturi împotrivă.

Acest proiect de lege, supus aprobării Parlamentului de la Londra după ce a Guvernul a fost constrâns de Curtea Supremă în ianuarie, urmează să fie trimis acum spre dezbatere și aprobare Camerei Lorzilor. Aici ar putea să îi fie adăugate noi amendamente, înainte de a reveni în Parlament. Votul final ar urma peste câteva săptămâni, dar dacă dezbaterile se vor desfăşura normal, premierul britanic va fi în măsură să lanseze, cum a promis, începerea negocierilor de ieşire din UE înaintea sfârşitului lunii martie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră