Cum a ajuns leul Cecil pe Empire State Building (Video)

03 Aug 2015
Cum a ajuns leul Cecil pe Empire State Building (Video)
Imaginea leului Cecil şi a altor animale a fost proiectată la New York pe faţada Empire State Building, în cadrul unei acțiuni de protest faţă de uciderea animalelor sălbatice. Zeci de mii de oameni s-au adunat în fața clădirii pentru a participa la protest, relateaza Time.

”Projecting Change on the Empire State Building" este proiectul care a fost pus în practică pentru prima dată în urmă cu patru ani de regizorul şi fondatorul Oceanic Preservation Society (OPS), Louie Psihoyos.

Animaţia de opt minute, însoţită de o coloană sonoră şi un joc de lumini, a fost repetată, sâmbătă, la fiecare cincisprezece minute în intervalul 21.00 - 24.00 (01.00-04.00 GMT). Patruzeci de proiectoare au fost folosite pentru această proiecţie care a acoperit 33 de etaje ale faţadei sud a clădirii, fiind realizată de pe acoperişul unei clădiri de pe o stradă vecină. Costurile acestui demers s-au ridicat la peste un milion de dolari, fiind suportate în mare parte de o fundaţie.

Corpul lui Cecil a fost găsit la începutul lunii trecute în afara unui parc naţional din Zimbabwe, după ce a fost omorât de James Palmer, un stomatolog american, care a sustinut a platit 55.000 de dolari pentru a-l vâna.

Alte stiri din Externe

Ultima oră