Legătura feroviară dintre Salzburg și Munchen este suspendată până la 4 octombrie

22 Sep 2015
Legătura feroviară dintre Salzburg și Munchen este suspendată până la 4 octombrie
Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat, marți, că suspendă linia feroviară Munchen-Salzburg-Viena-Budapesta până la 4 octombrie, din cauza perturbărilor de trafic provocate de controalele feroviare introduse de autoritățile germane ca urmare a afluxului de refugiați. Deutsche Bahn a precizat că trenurile regionale continuă să circule. ”Deutsche Bahn regretă disconfortul creat și roagă călătorii să dea dovadă de înțelegere în situația actuală”, notează compania.

Germania a închis această legătură miercurea trecută, în încercarea de a stăvili afluxul de migranți, dar mulți dintre aceștia au găsit alte rute de intrare pe teritoriul său, cu trenul, pe căi rutiere sau chiar pe jos.

Capitala bavareză s-a trezit cu zeci de mii de imigranți în câteva zile, venind dinspre Austria și Ungaria. Solicitanții de azil sunt preluați direct de la frontieră de autorități, care îi repartizează în Germania.

Aceste măsuri au provocat întârzieri semnificative ale trenurilor și mai multe suspendări ale traficului feroviar, dar niciodată pentru așa o durată.



 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră