Lectura publică maraton din Tolstoi la televiziunea publică rusă

10 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Lectura publică maraton din Tolstoi la televiziunea publică rusă

Lectura publică, pre-înregistrată în mai multe zone ale Rusiei, de la Palatul de Iarnă din St. Petersburg la cele mai îndepărtate insule arctice, a fost coordonată de stră-stră-strănepoata lui Tolstoi. Participanţii provin din toate categoriile sociale, de la sondori la cosmonauţi. Până joi dimineaţă, cititorii au parcurs două din cele patru volume ale romanulu. Lectura maraton se desfăşoară pe parcursul a patru zile şi se încheie vineri. 

Organizatorii au invitat-o pe actriţa franceză Fanny Ardant să citească numeroase pasaje în limba franceză din roman, în care sunt descrise atât războaiele napoleoniene, cât şi înalta societate vorbitoare de franceză din Sankt Petersburg.

Lectura este transmisă în direct la posturile naţionale de radio şi TV din Rusia, cu pauze în timpul nopţii. Joi dimineaţa, un pasaj de trei miunte din roman a fost citit de proprietarul unei companii aeriene din Siberia, un actor şi un brutar din estul extrem.  

Printre cei care vor mai citi din roman se numără descendenţi ai lui Tolstoi şi un cosmonaut rus, Sergei Volkov, aflat pe statia spaţia internaţională, şi al cărui mesaj va fi înregistrat. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră