Laburiştii britanici au un nou lider. David Cameron spune că acum sunt o ameninţare la adresa securităţii naţionale

13 Sep 2015
Laburiştii britanici au un nou lider. David Cameron spune că acum sunt o ameninţare la adresa securităţii naţionale
Principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, Partidul Laburist, are, de sâmbătă, un nou lider, în persoana lui Jeremy Corbyn. Acesta a obţinut aproape 60% dintre voturile membrilor partidului, cu 40% mai mult decât a obţinut candidatul clasat pe locul al doilea.

Corbyn are 66 de ani, este vegetarian, admiratorul lui Marx, dar şi al fostului lider venezuelean Hugo Chavez, şi militează pentru creşterea taxelor pentru bogaţi. El este considerat un reprezentant al stângii radicale.

Premierul britanic, David Cameron, conservator, a reacţionat duminică la vestea alegerii lui Corbyn, scriind pe contul său de Twitter că Partidul Laburist a devenit acum o ameninţare la adresa securităţii naţionale, mesaj preluat şi de Conservatori.


Alegerile interne din Partidul Laburist britanic au avut loc ca urmare a demisiei lui Ed Miliband, după scorul dezastruos înregistrat de laburiști în alegerile parlamentare din luna mai a acestui an.

Formațiunea a pierdut 26 de mandate parlamentare și deține în prezent 232 din cele 650 de locuri în forul legislativ bicameral de la Londra.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră