Reuniune de criză la Primăria din Koln pentru INFERNUL din noaptea de Anul Nou

05 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Reuniune de criză la Primăria din Koln pentru INFERNUL din noaptea de Anul Nou

Reuniunea de criză a fost convocată de primăriţa generală Henriette Reker.

Tot mai multe persoane depun plângere în legătură cu agresiunile petrecute în faţa gării centrale şi a catedralei din vecinătate.

Poliţia a precizat că numărul plângerilor a crescut la peste 90. În parte este vorba de agresiuni sexuale, în parte despre furturi din buzunare.

Ancheta este axată în prezent pe stabilirea exactă a faptelor şi analizarea materialului video existent. Până acum nu au existat arestări legate direct de cele petrecute în noaptea de Anul Nou. Femeile care s-au plâns la poliţie au relatat că au fost înconjurate de grupuri de bărbaţi care le-au agresat sexual şi prădat.

Una dintre femei a scris în plângere că a fost de-a dreptul violată. Potrivit victimelor, majoritatea făptaşilor erau adolescenţi şi tineri provenind din Orientul Apropiat şi din nordul Africii.

Concret, relatările vorbesc despre aproximativ 500 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, care se adunaseră în zona gării centrale şi a catedralei, şi care ar fi agresat constant mulţimea venită să sărbătorească anul nou. Aceştia ar fi aruncat pocnitori spre cei adunaţi în faţa catedralei, ar fi agresat sexual femei şi ar fi buzunărit mulţimea. Poliţia a intervenit imediat, derulând o operaţiune în care au fost implicaţi 143 de ofiţeri ai forţelor locale şi 70 de ofiţeri federali. Totuşi, a afirmat Albers, din cauza întunericului şi a numărului foarte mare de persoane din zonă, operaţiunea nu a avut deloc rezultatele scontate.

Autoritățile germane afirmă că atacurile coordonate cărora le-au căzut victime mai multe femei în noaptea de Anul Nou în orașul Koln sunt fără precedent ca dimensiune și natură, scrie nyt.com.
Atacul, care nu a fost relatat de presă mai multe zile, a provocat un val de revoltă la nivel național.

Gara centrală din Köln şi piaţa din faţa ei cad în responsabilitatea poliţiei federale, a declarat pentru ziarul Rheinische Post, care apare la Düsseldorf, deputatul creştin-democrat Wolfgang Bosbach. Împrejurimile gării, în schimb, se află în responsabilitatea poliţiei regionale. De aceea, se naşte întrebarea dacă au fost suficient de multe forţe de ordine în zonă, şi dacă nu cumva a fost defectuoasă cooperarea între cele două organizaţii de poliţie.

Purtătorul de cuvânt pentru probleme de politică internă al grupului parlamentar creştin-democrat/ creştin-social din Bundestag, Stephan Meyer, a subliniat că statul are datoria de a-i proteja pe cetăţeni de astfel de atacuri, în special dacă au loc în spaţiul public.

"Dacă se va adeveri că marea majoritate a făptaşilor provin din lumea arabă sau din nordul Africii, acest aspect nu va trebui trecut sub tăcere. Ar fi fatal ca aceste fapte penale să fie comise tocmai de o parte din cei pe care noi i-am primit cu mărinimie în ţară", a spus acesta.

Incidente în care femei au fost atacate de grupuri de bărbați, similare modului de acțiune din Koln, au fost raportate și în alte două orașe germane - Hamburg și Stuttgart.
În Hamburg, mai multe femei au reclamat la poliție că găști de bărbați le-au molestat și jefuit pe Reeperbahn - o stradă cunoscută pentru viața zgomotoasă de noapte.
Atacuri similare au fost raportate în Stuttgart, potrivit BBC.

Alte stiri din Externe

Ultima oră