Fost șef NSA, despre un război cibernetic: Nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Rezultatul ar fi o catastrofă

27 Apr 2015
Fost șef NSA, despre un război cibernetic: Nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Rezultatul ar fi o catastrofă
Occidentul este pe cale să piardă lupta la nivel mondial împotriva terorismului jihadist și va trebui să facă față unui atac cibernetic, purtat de inamici extrem de capabil, este de părere Gen Keith Alexander, fost director al National Security Agency, citat de telegraph.co,uk.

Gen, Alexander a declarat că un atac cibernetic îndreptat împotriva rafinăriilor, a centralelor și a sistemului de transport al energiei electrice, coroborat cu paralizarea activității unor bănci importante, ar putea însemna sfărșitul civilizației cccidentale.

"Cel mai mare risc căruia trebuie să-i facem față este un atac asupra infrastructurii energetice. Nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Rezultatul ar fi o catastrofă. Avem nevoie de un sistem integrat de apărare a sistemului energetic", a afirmat fostul șef NSA în cadrul unui dineu privat., organizat de  IHS CERAWeek

În cadrul discursului său, generalul Alexander, cel care a condus și US Cyber Command, a nominalizat cinci state capabile în acest moment să declanșeze un război cibernetic: Statele Unite, Marea Britanie, Israel, Rusia, și în mod surprinzător, Iran.

De asemenea, gen. Alexander a atras atenția și asupra eforturilor sistematice a unor echipe de hackeri, susținute la nivel statal, concretizate în numeroase acțiuni ce au ca scop final furtul de tehnologie din companii occidentale, fenomen pe care l-a caracterizat drept "cel mai mare transfer de avere ce a avut loc vreodată în istoria omenirii".

Cu aceeași ocazie el a avertizat asupra faptului că Statele Unite și aliații săi nu au reușit să contracareze extinderea rețelelor suținute de Statul Islamic în Orientul Mijlociu, concluzionând că riscul unei înfrângeri strategice în regiune este extrem de ridicat - "Situația se înrăutățește. În acest moment, 25 de state sunt instabile din punct de vedere politic, uitați-vă de exemplu la ceea ce se întâmplă în Yemen", a declarat Keith Alexander.


Alte stiri din Externe

Ultima oră