Karl Lagerfeld a desemnat-o moștenitoare pe pisica lui, Choupette

19 Feb 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Karl Lagerfeld a desemnat-o moștenitoare pe pisica lui, Choupette Galerie foto (2)

Celebrul creator de modă Karl Lagerfeld, supranumit ”Kaiserul modei”, a încetat din viață la 19 februarie, la vârsta de 85 de ani. El a lăsat lumea modei orfană, ca și pe animalul său de companie, devenit la rândul său un star, pisica Choupette.

Într-un interviu pentru revista Numero, care-l întreba cum își imaginează funeraliile, a declarat:”Ce oroare! Nu o să fie nicio înmormântare. Mai bine mor. De când cu poveștile astea triste legate de familia Hallyday, și cu funeraliile de la La Madeleine, totul are aerul unei farse. Am cerut să fiu incinerat și cenușa mea să fie împrăștiată împreună cu cea a mamei mele....și cu cea a lui Choupette (pisica lui Karl Lagerfeld - n.r), dacă moare înaintea mea”, amintește Le Parisien.

”Este irezistibilă”, comenta Kaiserul, în platoul emisiunii ”Le Divan”, a lui Marc-Olivier Fogiel, la 24 februarie 2015, vorbind despre Choupette.

Întrebat de realizatorul emisiunii ce loc are pisica în viața lui, Lagerfeld a explicat:”Are propria ei avere, este o moștenitoare. Dacă mi se întâmplă ceva, persoana care se va ocupa de ea nu va trăi cu siguranță în mizerie. Publicitatea în care a apărut ea, banii făcuți de ea, nu îi iau eu, au fost puși de-o parte special pentru ea. Choupette este o fetiță bogată”, a explicat atunci creatorul de modă, notează fr.news.yahoo.com.

Emblematicul creator de modă, al cărui nume va fi pentru totdeauna legat de cel al casei Chanel, a confirmat, recent, că a desemnat-o pe Choupette drept moștenitoare oficială, ”printre alții”.

”Stați liniștiți, este destul pentru toată lumea”, glumea Lagerfeld într-un interviu pentru revista Numero, publicat la 10 aprilie 2018. 

Iar când jurnalistul i-a spus că este interzis în Franța să lași moștenire unui animal, Karl Lagerfeld a răspuns: ”Pică bine, pentru că eu nu sunt francez”. Tăios, în bunul său stil.

Lui Lagerfeld îi plăcea să mențină misterul în legătură cu data nașterii sale. Presa germană, care s-a folosit de mai multe documente oficiale, a scris în mai multe rânduri că el a văzut lumina zilei la 10 septembrie 1933. Dar Lagerfeld afirma că s-a născut în 1935, precizând, într-un interviu pentru Paris Match în 2013, că mama sa a schimbat data. 

El fusese internat de urgenţă luni seară la un spital din Paris. Potrivit Public, Lagerfeld suferea de cancer la pancreas, scrie 7sur7.be.

Zvonurile că Lagerfeld nu se simte bine au apărut în luna ianuarie a acestui an, după ce el a lipsit de la propriul show Chanel organizat în timpul Săptămânii modei de la Paris care are loc între 15 și 24 ianuarie. 

Mai mulţi purtători de cuvânt ai casei Chanel, contactaţi la acea vreme de jurnaliştii de la AFP, au dat asigurări că este vorba despre prea multă oboseală acumulată.

Geniu prolific, fotograf, editor, Karl Lagerfeld a marcat pentru totdeauna istoria modei franceze. A debutat cu Pierre Balmain și a creat un univers aparte, între clasicism și un futurism vizionar, scrie Le Parisien. A fost unul dintre cele mai excentrice și controversate personaje din lumea modei. 

Refuzul de a privi spre trecut era unul dintre cele mai valoroase principii ale sale, spun cei care l-au cunoscut.

Designerul a fost înconjurat de tineri chiar şi în ultimii ani. Creatorul a colaborat, spre exemplu, cu fotomodelul de 17 ani Kaia Gerber, fiica lui Cindy Crawford, la o colecţie lansată de brandul Karl Lagerfeld în 2018.

Pisica artistului, Choupette, a evoluat şi ea odată cu timpurile: birmaneza cu blana albă, supranumită de cei care o urmăreau pe reţelele de socializare ''fiica lui Karl Otto Lagerfeld'', are peste 100.00 de followeri de pe Instagram şi un contract editorial.

Lagerfeld era un artist remarcabil. Era un fotograf talentat şi îşi realiza singur schiţele, de mână, un fenomen din ce în ce mai rar în lumea modei. Era cunoscut pentru erudiţia sa, înclinaţia spre literatură şi citea în fiecare zi cele mai importante ziare din lume.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră