Jurnalist ucis în bătaie pentru că a criticat un fotbalist!

10 Aug 2015
Jurnalist ucis în bătaie pentru că a criticat un fotbalist!
Rasim Aliev, în vârstă de 30 de ani, a decedat duminică după ce fusese grav rănit în urma bătăii administrate de un grup de persoane neidentificate. Cu trei zile înainte de bătaie, acest jurnalist din Azerbaidjan, care lucra pentru mai multe site-uri de informații, criticase pe Facebook comportamentul fotbalistului Javid Huseinov, din Azerbaidjan, atacant al echipei Gabala, din prima divizie.
Pe o rețea de socializare, el îl critica pe atacantul central că s-a afișat cu un drapel turc după victoria echipei sale asupra clubului cipriot Apollon Limassol, în cadrul celui de-al treilea tur preliminar al Ligii Europa, scrie Liberation.

Ciprul și Turcia nu sunt în relații bune, iar agitarea drapelului era, deci, un act de provocare. Ceea ce l-a făcut pe Rasim Aliev să declare pe Facebook că Javid Huseinov era un mitocan, care nu știe să se comporte. El îl critica pe atacant și pentru gestul injurios destinat unuia dintre colegii săi jurnaliști.

După acest mesaj, un bărbat, care s-a prezentat drept verișorul jucătorului, l-a insultat, apoi l-a invitat să bea un ceai la el. Jurnalistul a acceptat. Dar în realitate invitația era o capcană.

”Cinci sau șase bărbați s-au năpustit asupra mea, pentru a mă lovi”, a mărturisit jurnalistul pe patul de spital, cu câteva ore înainte de a muri, în urma rănilor suferite.

Cazul este acum anchetat, a anunțat unul dintre adjuncții președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev. (M.C)


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră