Jumătate din populația siriană s-a STRĂMUTAT! "Este cea mai gravă criză, nu se mai găsesc soluții"

13 Iun 2015
Jumătate din populația siriană s-a STRĂMUTAT!
Pacea în lume este amenințată de "absența unei convergențe politice internaționale" asupra acestor crize, a declarat Dominik Stillhart, directorul de operațiuni al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), exprimându-și totodată regretul pentru "cercul vicios" care duce la "prelungirea și regionalizarea conflictelor".

Lumea se află în fața unei proliferări inedite a conflictelor, asistăm la un număr fără precedent de conflicte armate simultane, care atrag nevoi umanitare tot mai mari. Să luăm Consiliul de Securitate — practic, astăzi nu există nicio chestiune sau conflict pentru care să se adune și să ajungă la o soluție politică. Iată, Siria a devenit cu siguranță cea mai gravă criză umanitară cu care ne confruntăm, jumătate din populația sa fiind strămutată. Există soluții? Evident, nu", a declarat Stillhart.

Războiul din Siria a subliniat neputința Consiliul de Securitate, în contextul în care Rusia și China, membri permanenți și cu drept de veto, blochează sistematic soluțiile occidentale împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Alte stiri din Externe

Ultima oră