CONFUZIE în politica ucraineană. Un fost candidat la Președinția SUA, numit consilier al președintelui Poroșenko. Fără voia lui?

14 Mai 2015
CONFUZIE în politica ucraineană. Un fost candidat la Președinția SUA, numit consilier al președintelui Poroșenko. Fără voia lui?
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a numit, printr-un decret prezidențial, mai multe personalități politice străine în funcții de consilieri, iar între aceştia se numără senatorul american John McCain și fostul premier suedez Carl Bildt. Un alt nominalizat este fostul președinte prooccidental al Georgiei, Mihail Saakașvili. În virtutea decretului, senatorul american John McCain face parte din Consiliul internațional consultativ pentru reforme de pe lângă șeful statului ucrainean.

Numai că aflăm că șeful Comitetului forțelor armate din Senatul american, John McCain nu și-a dat acordul pentru a fi numit în cadrul consiliului în fruntea căruia se află fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, potrivit site-ului Buzzfeed.

Potrivit decretului semnat de președintele ucrainean și postat pe site-ul Președinției, McCain a intrat în Consiliul internațional consultativ.

Dar McCain a declarat pentru Buzzfeed că nu și-a dat acordul, pentru că nu era sigur că acest lucru este legal în ceea ce-l privește pe el, ca senator american.

”Aș vrea, evident, să fac tot posibilul pentru a ajuta Ucraina, dar trebuie mai întâi să mă conving că acest lucru nu este contrar regulamentului Senatului”, a spus McCain.

Principala sarcină a consiliului consultativ este de a formula propuneri și recomandări privind punerea în practică a reformelor în Ucraina, pe baza experienței internaționale de avangardă.

Din consiliu mai fac parte fostul premier și ministru de Externe suedez, Carl Bildt, șeful comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, fostul premier slovac Mikulas Dzurinda, fostul premier lituanian Andrius Kubilius și mai multe alte personalități. (M.C)

 

 




Alte stiri din Externe

Ultima oră