Joaquin Guzman a fost arestat din nou. "El Chapo" evadase anul trecut

08 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Joaquin Guzman a fost arestat din nou.

Baronul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat la șase luni după evadarea sa spectaculoasă printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate, a anunțat președintele mexican, Enrique Pena Nieto.

"Misiune îndeplinită: l-am prins. Vreau să îi anunț pe mexicani că Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a scris Enrique Pena Nieto pe contul său de Twitter. Un purtător de cuvânt al președinției Mexicului a confirmat autenticitatea acestui mesaj.

Recent, Marina mexicană a derulat mai multe operațiuni în statele Sinaloa și Durango (nord-vest) pentru a încerca să îl prindă pe fugarul în vârstă de 58 de ani după evadarea sa la 11 iulie.

Guzman a evadat dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcție, unde o motocicletă pusă pe șine servea pentru a căra pământul și a transporta materiale. "El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră