Directorul FBI consideră că Statul Islamic a revoluționat terorismul

16 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Directorul FBI consideră că Statul Islamic a revoluționat terorismul

Gruparea Statul Islamic (SI) a revoluționat terorismul, căutând să inspire atacuri la scară mică executate de persoane individuale în întreaga lume, folosind în acest scop rețelele de socializare, comunicații criptate și propagandă abil produsă, a declarat, aproape laudativ, directorul FBI, James Comey. "Al-Qaida din timpul părinților voștri era un model foarte diferit de amenințarea cu care ne confruntăm astăzi", a afirmat Comey la o conferință.

Comey a spus că Statul Islamic știe să folosească foarte bine rețelele de socializare, în special Twitter, pentru a contacta posibili adepți în SUA și în alte părți. "Twitter funcționează ca mijloc de a vinde cărți, de a promova filme, dar și ca mijloc de a alimenta terorismul — de a vinde crima", a spus șeful FBI.

Comey a mai declarat că instituțiile de aplicare a legii și companiile din domeniul tehnologic pot lucra împreună pentru a rezolva această problemă fără a afecta dreptul la confidențialitate. "Nu vom distruge internetul. Nu vom pune în pericol securitatea oamenilor", a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră