Jack King, “vocea Apollo”, de la NASA, a decedat la vârsta de 84 de ani (VIDEO)

14 Iun 2015
Jack King, “vocea Apollo”, de la NASA, a decedat la vârsta de 84 de ani (VIDEO)
Jack King de la NASA ,"vocea Apollo", a cărui voce a devenit celebră odată cu numărătoarea inversă care a lansat naveta spaţială Apollo, prima misiune pe Lună cu oameni la bord, a decedat joi în Florida, relatează USA Today.

King, în vârstă de 84 de ani, a murit de insuficienţă cardiacă la un spital în apropierea Centrului Spaţial Kennedy, locul unde a realizat numărătoarea inversă pentru lansarea primei misiuni umane pe Lună, în 1969.

Originar din Boston, King a ajuns la Cape Canaveral, ca reporter Associated Press în 1958 şi doi ani mai târziu a devenit responsabil cu informarea publicului la NASA în perioada programului Mercury, care urma să devină apoi Centrul Spaţial Kennedy.

El a fost desemnat şi pentru lansarea misiunii Gemini 4 acum 50 de ani, dar este mai cunoscut pentru lansarea în 16 iulie 1969 a navetei spaţiale Apollo 11, când peste un miliard de oameni l-au auzit rostind numărătoarea inversă pentru lansarea spre lună. La bordul navetei se mai aflau astronauţii Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins, iar după cinci zile, Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună.

O lume întreagă urmărea entuziasmată fascinantul eveniment care avea loc şi au ascultat vocea calmă a lui King, în care se simţea înteaga experienţă pe care o avea în domeniu. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră