ISIS, propaganda terorii. Un puști pus să detoneze o mașină în care se aflau patru persoane (VIDEO)

11 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
ISIS, propaganda terorii. Un puști pus să detoneze o mașină în care se aflau patru persoane (VIDEO)

Înregistrarea video redă imaginile execuției unor așa-zis spioni. Un băiețel, în vârstă de maxim 10 ani, Isa Dare, numit de presa britanică Jihadi Junior, este pus să apese butonul prin care mașina în care se aflau ostatecii a fost aruncată în aer.

"David Cameron, ți-ai trimis spionii în Siria și i-au autorizat să ne omoare frații. Astăzi îți vom omorî spionii, în același mod în care ei au ajutat la omorârea fraților noștri. Pregătește-ți armata, strângeți-vă popoarele, pentru că și noi ne pregătim, pentru a ne întâlni în Dabiq (un alt nume al califatului Statului Islamic - N.R.)", declară bărbatul ce stă alături băiatului, prea mic să înțeleagă ce se petrece cu el.

O subtitrare în limba arabă spune că băiatul este "unul din fii martirului care a fost omorât de loviturile aeriene ale coaliției ce luptă împotriva Statului Islamic".

Mama lui Isa Dare este Grace, cetățean britanic, care a preluat numele Khadij, după ce a părăsit Londra alături de fiul său în 2012.
Ea s-a căsătorit în Siria cu Abu Bakr, un jihadist venit din Suedia, ucis într-o acțiune aeriană a forțelor coaliției statelor ce luptă împotriva Statului Islamic.

Din relatările presei britanice, într-o discuție telefonică pe care a avut-o cu bunicul său, ce locuiește în continuare la Londra, Isa l-a implorat să-l salveze.
"Acești oameni sunt diabolici, răul în cea mai pură esență. Cum au putut să-i facă așa ceva unui biet copil. Am izbucnit în lacrimi când am văzut imaginile și l-am recunoscut. Nu-i place ce se întâmplă în jurul lui, când am vorbit la telefon mi-a spus să vin și să-l iau acasă", a declarat Sunday Dare, bunicul copilului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră