ISIS publică o nouă EXECUȚIE! Călăul amenință cu atacuri ce vor face ca 11 septembrie să fie uitat (VIDEO)

01 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
ISIS publică o nouă EXECUȚIE! Călăul amenință cu atacuri ce vor face ca 11 septembrie să fie uitat (VIDEO)

Filmuleţul, postat postat pe site-urile jihadiste, ar fi fost produs în provincia Ninive din Irak, scrie Times of Israel. Înregisrarea arată cum tineri care ar fi luptat împotriva jihadiștilor sunt executați prin împușcare.

Călăul poartă o mască și se vede cum de sub ea ies şuviţe de păr blond.

Potrivit publcației israeliene, fimulețul pare să fi fost realizat după atacurile de la Paris, din 13 septembrie, în urma cărora 130 de oameni și-au pierdut viața.

Teroristul vorbeşte despre coaliţia împotriva jihadiştilor condusă de SUA în Siria şi Irak şi susţine că în fruntea ei se află „ticăloşi imbecili”. Călăul promite că următoarele atacuri vor fi atât de mari, încât cele de la 11 septembrie din America, în care au murit 3.000 de oameni, şi carnagiul de la Paris vor fi uitate.

De asemenea, călăul spune că Occidentul, în special Spania, va plăti scump pentru îndepărtarea musulmanilor din Andaluzia, unde maurii au condus din 711 până în 1492. El vorbeşte despre Cordoba şi Toledo, susţinând că Andaluzia este pământ musulman şi că acest lucru nu a fost uitat.

La sfârşitul înregistrării de opt minute, bărbatul vorbitor de limbă franceză şi alt luptător al ISIS îi împuşcă în cap pe cinci bărbaţi aflaţi în genunchi şi îmbrăcaţi în haine de culoare portocalie.

Execuția pare să fi avut loc lângă ruinele unei clădiri ce a fost distrusă într-un bombardament.

Europol: ISIS poate ataca oricând și oriunde!

Europa se confruntă, în prezent, cu cea mai serioasă amenințare teroristă din ultimii zece ani. Atacurile de la Paris, din 13 noiembrie 2015, arată clar că gruparea teroristă Stat Islamic a dezvoltat "o nouă capacitate de luptă pentru a desfășura o campanie de atacuri de amploare" concentrate în special în Europa, avertizează analiștii Europol.

În urmă cu o săptămână, directorul Europol, Rob Wainwright, a avertizat că ISIS pregătește noi atacuri în țări membre UE.

Analiștii Europol avertizează asupra faptului că ISIS și-a dezvoltat capacitatea de a ataca oricând și oriunde.

Alte stiri din Externe

Ultima oră