ISIS planifică noi atentate, Europa este în MARE PERICOL. Anunțul făcut de șeful serviciului francez de securitate internă

20 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
ISIS planifică noi atentate, Europa este în MARE PERICOL. Anunțul făcut de șeful serviciului francez de securitate internă

Șeful Direcției Generale pentru Securitatea Internă (DGSI), Patrick Calvar, a explicat că Franța este "clar vizată" de gruparea jihadistă ISIS, care ar putea desfășura "o campanie teroristă caracterizată prin amplasarea de dispozitive explozive acolo unde sunt mari adunări de oameni".

"Știm că Daech (acronimul arab al SI — n.r.) planifică noi atacuri (...) și că Franța este clar vizată", a declarat Calvar, potrivit Le Figaro.

"Daech se află într-o situație care o va face să încerce să atace cât mai repede și cât mai puternic posibil: organizația se confruntă cu dificultăți militare pe teren și, prin urmare, va dori să creeze diversiuni și să se răzbune pentru atacurile coaliției internaționale. (...) Dacă atentatele din luna noiembrie au fost comise de kamikaze și de persoane înarmate cu kalașnikov (...), acum riscăm să ne confruntăm cu o nouă formă de atac: o campanie teroristă caracterizată prin amplasarea de dispozitive explozive în locuri unde sunt mari adunări de oameni, acest tip de acțiune urmând a fi multiplicat pentru a crea un climat de panică", a afirmat șeful DGSI.

Citește și:

EURO 2016. Poliția germană avertizează: Risc de ATAC TERORIST la meciul României cu Franţa!

Astfel, Franța este "în prezent, clar, țara aflată sub cea mai mare amenințare", atât din partea ISIS, cât și a Al-Qaida.

Patrick Calvar a mai spus că Europa este "în mare pericol" în fața "extremismelor care se dezvoltă peste tot".

Alte stiri din Externe

Ultima oră