ISIS a revendicat atacul de la Londra. Theresa May confirmă că răniții sunt de mai multe naționalități, inclusiv doi români

23 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
ISIS a revendicat atacul de la Londra. Theresa May confirmă că răniții sunt de mai multe naționalități, inclusiv doi români

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat joi atacul din fața Parlamentului de la Londra, în care au fost răniți și doi cetățeni români, a informat agenția de știri Amaq, afiliată grupării teroriste, potrivit Reuters.

Atacul a avut loc la începutul după-amiezii de miercuri, când un bărbat cu barbă și îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.

Premierul britanic Theresa May a avut convorbiri telefonice cu președintele american Donald Trump, cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și premierul român Sorin Grindeanu după atacul comis miercuri la Londra și soldat cu patru morți și câteva zeci de răniți, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al șefei executivului britanic, potrivit Reuters.

Într-o declarație făcută joi în Camera Comunelor, Theresa May a confirmat că persoanele rănite în atacul de miercuri din fața Palatului Westminster sunt de mai multe naționalități și includ 12 britanici, trei elevi francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un italian, un chinez, un american și doi greci.

Trei persoane și-au pierdut viața în incident, un polițist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 și 50 de ani și o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naționalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică joi cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Theresa May, cu care a discutat despre atacul terorist de la Londra.

"Președintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți", arată Administrația Prezidențială.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră