Iranul atacă baze americane din Irak şi susţine că a ucis cel puţin 80 de "terorişti americani"

08 Ian 2020
Iranul atacă baze americane din Irak şi susţine că a ucis cel puţin 80 de "terorişti americani"

Cel puţin 12 rachete au lovit azi noapte două baze americane din Irak. Primul atac a fost efectuat asupra bazei aeriane Ain al-Assad, din vestul deşertic al Irakului, care a fost atinsă de 9 rachete.

Postul naţional de televiziune din Iran a anunţat că Teheranul a răspuns la asasinarea generalului Qassem Soleimani cu lovituri de rachete împotriva unei baze americane din Irak. Un oficial american, citat de Reuters, a confirmat atacul.

După o oră de la primele lovituri, Iranul a lansat a doua rundă de atacuri împotriva unor baze militare din Irak, unde staţionează trupe americane. Anunţul a fost făcut de agenţia particulară de ştiri Tasnim, citată de Reuters.

Cel puţin trei rachete iraniene au lovit o bază americană din apropierea aeroportului Erbil din Kurdistanul iranian. Agenţia federală a aviaţiei americane le-a interzis avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic, la câteva ore după atacuri.

Gardienii Revoluţiei iraniene au ameninţat să lovească Israelul şi 'guverne aliate' ale Americii.

"Evaluarea pagubelor şi victimelor este în curs. Până în prezent, totul este bine!", a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.

"Avem armata cea mai puternică şi mai bine echipată din lume", a adăugat președintele american.

"Voi face o declaraţie mâine (miercuri) dimineaţă", a mai scris liderul de la Casa Albă.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră