Un iPad a provocat aterizarea de urgență a zeci de avioane

29 Apr 2015
Un iPad a provocat aterizarea de urgență a zeci de avioane
 O aplicație iPad poate să provoace aterizarea de urgență a unor avioane! Mai multe avioane ale American Airlines au trecut prin neplăcuta experiență în ultimele săptămâni, fapt confirmat pentru CNN chiar de compania aeriană, scrie 7sur7.be.

Un bug al aplicației de navigație este la originea acestei probleme, și mai multe zboruri au fost afectate de acesta, a recunoscut American Airlines într-un comunicat. ”În unele cazuri, avioanele au fost nevoite să revină la terminal pentru a se conecta la Wi-Fi și a rezolva problema”, au adăugat sursele citate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, zeci de zboruri au fost afectate, dar deocamdată este imposibil să se stabilească dacă aplicația utilizată este de vină sau dacă este o problemă internă a American Airlines.
American Airlines este prima companie aeriană din lume care a trecut, în 2013, la o digitalizare a planurilor și hărților sale de zbor. În total, peste 8.000 de iPad-uri au înlocuit 24 de milioane de pagini de documente. Ceea ce a permis economisirea a tone de hârtie, dar încă nu și de kerosen.(I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră