Iohannis, primit la Casa Albă de Trump: ”Avem o relație mai bună ca niciodată”

20 Aug 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Iohannis, primit la Casa Albă de Trump: ”Avem o relație mai bună ca niciodată”

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, marţi, la Casa Albă, fiind întâmpinat de către preşedintele SUA Donald Trump. Este pentru a doua oară, după întâlnirea din iunie 2017, când cei doi preşedinţi au o întrevedere la Casa Albă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, reafirmă şi întăreşte Parteneriatul dintre SUA şi România şi îşi exprimă susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, în acord cu cerinţele legislaţiei Statelor Unite.

Donald Trump a afirmat că i-ar plăcea să viziteze România.

"Este o onoare să fiu aici cu preşedintele României, care este foarte respectat. A făcut o treabă foarte bună. Am auzit că vine o perioadă de campanie în România, dar îmi imaginez că veţi face foarte bine, pentru că sunteţi foarte talentat, îi iubiţi pe oameni şi avem o relaţie foarte bună. SUA în România este mai bine ca niciodată. Vă mulţumesc. Avem schimburi mari, afaceri, multe schimburi comerciale cu românii, care sunt foarte talentaţi, noi cumpărăm, ei cumpără. Avem mulţi români aici, în SUA, oameni de succes. (...) Sunt oameni care iubesc România", a spus Trump.

Iohannis a precizat că sunt foarte mulţi români care locuiesc în SUA.

"Aş vrea să subliniez că este important că mă aflu din nou aici cu domnul preşedinte şi avem oportunitatea să discutăm despre parteneriatul foarte bun. Sub conducerea dumneavoastră am progresat şi vom continua să facem acest lucru. Este foarte important pentru noi şi cred că suntem pe calea cea bună şi vă mulţumesc", a spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele american a afirmat că i-ar plăcea să vină în vizită în România, adăugând că este o chestiune pe care o va discuta cu omologul său român.

"Mi-ar plăcea. (...) Este o chestiune pe care o vom discuta", a spus Trump. 

Vizita are loc în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, nota Casa Albă. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis din Biroul Oval, că preşedintele Klaus Iohannis face o treabă foarte bună în domeniul combaterii corupţiei din România. Preşedintele SUA a spus că i-ar plăcea să vină în România şi că cele două ţări au o relaţie mai bună ca niciodată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră