Inundaţii în Italia: Situaţia e dramatică

10 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Inundaţii în Italia: Situaţia e dramatică

Cel puţin şase persoane au murit şi trei au fost date dispărute, în urma inundaţiilor din regiunea Toscana, informează site-ul agenţiei Reuters.

O ploaie puternică a afectat duminică noapte, la ora locală 02:00 (03:00, ora României), oraşul Livorno din nord-vestul statului italian. Şase persoane sunt date dispărute în Livorno, conform ziarului italian Corriere della Sera, citat de mediafax.ro. ”Situaţia este dramatică”, a declarat primarul oraşului Livorno, Filippo Nogarin.

În acest context, MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Italia, informând că anumite regiuni din nordul şi centrul ţării se confruntă cu fenomene meteorologice intense, caracterizate de precipitaţii abundente şi vânt puternic.

"Serviciul de Protecţie Civilă italian a anunţat, pentru ziua de 10 septembrie 2017, cod roşu cu pericol de inundaţii şi alunecări de teren în regiunea Liguria, cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul şi centrul Italiei (Toscana, Umbria, Lazio, Veneto, Abruzzo şi Molise) şi cod galben pentru celelalte regiuni ale ţării”, precizează MAE.

Alte stiri din Externe

Ultima oră