OROARE. Înregistrare video în care rebeli sirieni decapitează un copil de 11 ani!

20 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
OROARE. Înregistrare video în care rebeli sirieni decapitează un copil de 11 ani!


Înregistrarea îl arată pe băiat în remorca unui camion și un combatant care începe să-l decapiteze, cu un cuțit de mici dimensiuni. Un alt combatant strigă, în acest timp:”Nu o să mai rămână nimeni la Handarat!”, localitate situată la nord de Alep, în care rebelii și forțele regimului sirian la putere se luptă de mai mult timp.
În această zonă din Handarat se află un lagăr de refugiați palestinieni , care a fost abandonat în ultimii ani.
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG cu sediul în Marea Britanie, a confirmat că înregistrarea video arată combatanți sirieni rebeli.
Într-o înregistrare video anterioară, băiatul era în remorca unui camion, cu combatanți care îl acuzau că este membru al brigăzilor Al-Qods, un grup palestinian luptându-se alături de regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.
Amnesty International a declarat, într-un raport publicat în iulie, că rebelii islamiști și jihadiști activi în Siria sunt vinovați de crime de război, acuzându-i că ar fi vinovați de un înspăimântător val de răpiri, torturi și execuții sumare.
Organizația umanitară a numit în acest raport cinci grupări rebele care operează în nordul Siriei, printre care gruparea islamistă Noureddine Zinki.
Potrivit OSDH, rebelii care pot fi văzuți în această înregistrare video cu decapitarea sunt combatanți ai Noureddine Zinki.

Alte stiri din Externe

Ultima oră