Indicele Global al Terorismului. Atentatele, în creștere cu 80%. Care sunt principalele grupări teroriste?

17 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Indicele Global al Terorismului. Atentatele, în creștere cu 80%. Care sunt principalele grupări teroriste?

Cine sunt responsabilii? Conform statisticilor, două grupări islamice se ridică cu mult peste celelalte. Gruparea islamistă armată Boko Haram din Nigeria și gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) sunt responsabile pentru mai mult de jumătate din aceste decese.

 

'Terorismul a crescut în intensitate într-un ritm fără precedent', a declarat Steve Killelea, președintele executiv al IEP

 

Studiul mai amintește că terorismul este localizat cu precădere în cinci state — Afganistan, Irak, Nigeria, Pakistan și Siria — pe teritoriul acestor cinci țări înregistrându-se 78% din decesele provocate de terorism în 2014.

 

Irakul este țara cea mai afectată, cu 9.929 de decese provocate de acte teroriste. În Irak se înregistrează cel mai mare număr de atentate și cel mai mare număr de victime înregistrate vreodată într-o țară.Cu toate acestea, cea mai mare creștere a numărului de decese ca urmare a atentatelor teroriste s-a înregistrat în Nigeria, de peste 300%, cu 7.512 de decese.

 

Conform studiului, costurile economice ale terorismului în 2014 au ajuns la 52,9 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, de zece ori mai mare față de anul 2000, informează Agerpres.

Alte stiri din Externe

Ultima oră