Încă o companie aeriană ucraineană interzisă la zbor către Rusia

02 Oct 2015
Încă o companie aeriană ucraineană interzisă la zbor către Rusia
Încă o companie aeriană ucraineană a fost somată să renunțe la zborurile pe teritoriul rusesc, informează agenția de presă UNIAN.

Dniproavia, o companie aeriană cu sediul în orașul Dnipropetrovsk, a primit o notificare oficială din partea Agenției Federale de Transport Aerian din Federația Rusă, prin care i se interzice efectuarea de zboruri spre orașele din Rusia începând cu data de 25 octombrie.

Conducerea companiei aeriene intenționează să formuleze o cerere către Autoritatea aeronautică rusă de anulare a deciziei, deoarece aceasta nu ar fi încălcat acordul privind traficul aerian dintre Ucraina și Rusia. Mai mult, compania aeriană somată amintește că rușii au continuat zborurile către Simferopol, Ucraina, în ciuda interdicției autorităților aeronautice ucrainene.

Zilele trecute, Autoritatea aeronautică rusă a trimis o notificare similară prin care cerea ca YanAir, o altă companie aeriană regională ucraineană, să înceteze vânzarea de bilete către Moscova.

Decizia Federației Ruse venit ca răspuns la măsura luată de Ucraina de restricționare a traficului aerian rus pe teritoriul său.



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră