În Germania parcările trebuie să aibă locuri rezervate femeilor

06 Aug 2015
În Germania parcările trebuie să aibă locuri rezervate femeilor
Pe aeroportul din Frankfurt au apărut locuri de parcare roz, mai mari și mai apropiate de terminale, rezervate femeilor. O inițiativă pe care unii o consideră sexistă, dar care este totuși înscrisă în legea anumitor landuri din Germania, scrie lesinrocks.com.

Locurile de parcare sunt toate roz, decorate cu floricele și mai mari. În octombrie 2013, o călătoare a filmat această ciudată repartizare a locurilor de parcare și a postat filmarea pe youtube. Se poate vedea clar că aceste locuri sunt intitulate ”Ladies Parking”, pentru a nu exista niciun dubiu.

Numai că de câteva zile această înregistrare video a fost din nou distribuită, preluată de presă, care subliniază mai degrabă caracterul sexist al acestor locuri de parcare. Ele sunt mai mari, pentru ca femeile să poată parca mai ușor. Se subînțelege că femeile parchează în general mai puțin bine decât bărbații.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Frankfurt a explicat, pentru USA Today, că locurile sunt vopsite în roz ”pentru a fi recunoscute mai ușor și mai rapid de către femei, care deseori călătoresc însoțite de copii, dar și de către alți șoferi, care trebuie să știe că nu trebuie să se parcheze acolo: așa nu vor mai putea spune că nu au văzut această zonă roz, destinată femeilor”.

Chiar dacă întregistrarea video datează din 2013, aeroportul din Frankfurt dispune încă de aceaste locuri speciale. Pe site-ul său Internet, aeroportul explică motivul existenței lor, insistând asupra faptului că acestea pot fi rezervate de acasă.

Dacă inițiativa surprinde în străinătate, ea nu este chiar unică în Germania. Așa cum explică și corespondentul Le Point la Munchen, texte de lege au fost adoptate pentru a se impune o cotă de locuri de parcare rezervate femeilor (“Frauenparkplätze”) în locuri private. Pentru siguranța femeilor.

În funcție de landurile care au adoptat această lege, cota oscilează între 5 și 30%. Le Point notează că în Hessa, unde se află Frankfurt, se aplică aceste 5%.


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră