UPDATE. Împuşcături la un festival de muzică din Las Vegas. 50 de morţi şi 200 de răniţi (VIDEO)

02 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Împuşcături la un festival de muzică din Las Vegas. 50 de morţi şi 200 de răniţi (VIDEO)

Cel puțin o persoană înarmată a deschis focul asupra mulțimii prezente la festivalul de muzică country Route 91 Harvest din Las Vegas, lansând sute de gloanțe cu o armă automată, afirmă martorii prezenţi la locul incidentului. Peste 50 de persoane au fost ucise și cel puțin 200 au fost rănite, conform poliției, relatează independent.co.uk.

Ofițerii de poliție aflaţi în timpul liber se numără printre cei morți  Polițiştii din Las Vegas au ucis mai târziu un suspect aflat la etajul 32 al unui hotel de lângă locul desfăşurării  festivalului. Ei spun că nu cred să existe alți atacatori.

Doi participanți la festival au declarat la NBC Las Vegas că au auzit inițial un zgomot "ca de la niște pocnitori", dar a devenit evident că un trăgător sau mai mulţi au tras în mulțime. Unul a insistat că au fost implicați "mai mulți trăgători".

Separat, videoclipurile apărute online arată momentul când împuşcăturile izbucnesc în timpul unei cântec, se opreşte concertul și mulţimea o ia la fugă.

 

 

Purtătorul de cuvânt al Centrului Medical Medical, Danita Cohen, a declarat ca spitalul din Las Vegas a primit "câţiva" oameni cu răni împuşcate. Un alt purtător de cuvânt al spitalului a declarat că sunt doi morți și 24 răniți.

Autoritățile au închis o parte din bulevardul Las Vegas Strip și autostrada Interstate 15. Unele zboruri care urmau să aterizeze pe aeroportul internațional McCarran au fost deviate din cauza incidentului.

Martorii spun că Jason Aldean, un solist de muzică country, cânta la sfârșitul concertului, când au pornit focurile de armă. El a publicat pe Instagram un mesaj prin care a transmis condoleanțe familiilor victimelor, conform DPA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră