Imigrantii vor fi repartizati pe cote intre statele UE.Va creste si numarul refugiatilor din Romania

11 Mai 2015
Imigrantii vor fi repartizati pe cote intre statele UE.Va creste si numarul refugiatilor din Romania



Miercuri,Jean Claude-Juncker,presedintele Comisiei Europene va prezenta un plan de repartizare a refugiatilor din UE avand ca idee de baza alocarea unor “cote” fiecarui stat european. Altfel spus, fiecare tara va primi o cota din numarul total al refugiatilor si, evident, gestionarea situatiei acestora. Daca Austria, Franta, Germania si Italia sunt de acord cu aceasta initiativa, Marea Britanie si Ungaria s-au declarat total impotriva. Viktor Orban ,premierul Ungariei apreciaza ca aceasta repartizare a refugiatilor este” incorecta si indecenta” iar grupul Partidului Popular European(PPE) considera ca  initiativa  va agrava aceasta problema. Mai mult, grupul PPE considera ca imigrantii pe motive economice trebuie retrimisi in tarile de origine. Totusi, se pare ca decizia a fost luata iar miercuri va fi adoptata legea repartizarii pe baza de cote.Numarul de refugiati care revine fiecarei tari va fi stabilit in functie de PIB,de numarul de locuitoril dar si de rata somajului sau a numarului de refugiati deja existenti.
Tot miercuri, autoritatile de la Bruxelles vor cere tarilor membre sa preia o parte din cele cateva milioane de refugiati sirieni care se afla in tarile din jur.
Anul trecut,cam 626.000m de refugiati au cerut azil in tarile UE iar in acest an fenomenul a capatat amploare. Astfel, numai in ultimele luni peste 90.000 de persoane, mai ales din Libia, au debarcat, clandestin, in Italia.Pe de alta parte,e de asteptat ca numarul refugiatilor din Romania sa creasca odata cu intrarea in vigoare a “ cotelor” stabilite la Bruxelles. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră