Imaginile cu Winnie The Pooh, interzise în China

17 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Imaginile cu Winnie The Pooh, interzise în China

Imaginile lui Winnie the Pooh au fost interzise în mass-media socială chineză, pe fondul sensibilităţii autorităţilor la compararea unor lideri politici cu celebrul ursuleţ, relatează Sky News.

Autoritățile au șters comentariile online cu referire la "Little Bear Winnie" - numele chinezesc al lui Pooh ", dând utilizatorilor mesajul: "Acest conținut este ilegal ". Stickerele și GIF-urile cu ursuleţul, cel mai renumit rezident al Hundred Acre Wood, au fost, de asemenea, scoase din WeChat - o aplicație de mesagerie utilizată de 889 milioane de persoane din țară.

Unele imagini ale personajului AA Milne și referirile în care folosesc numele său englezesc sunt totuși permise pe populara platformă Weibo de tip Twitter. Autorităţile nu au oferit nicio explicație privind interzicerea lui Winnie The Pooh, dar, în trecut ursul a fost comparat cu președintele chinez Xi Jinping, interdicţia vine înaintea celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist din China.

Utilizatorii media din China socială au testat limitele impuse ursuleţului. "Săracul Little Winnie", a scris un utilizator Weibo. "Ce a făcut acest adorabil urs iubitor de miere de a deranjat pe cineva?"

O interdicție similară a fost impusă şi în 2013, după ce o fotografie a președintelui Xi și a președintelui american Barack Obama a fost comparată cu Pooh și cu prietenul său, Tigger.

Partidul Comunist, aflat la guvernare, este extrem de sensibil la ironizarea liderului său. Acesta va fi cu ochii în patru următoarele luni având în vedere că președintele Xi încearcă să-și consolideze puterea înaintea unei importante conferințe de partid. Congresul național al Partidului Comunist Chinez va avea loc în toamnă, când se vor face alegeri pentru cele mai înalte funcții.

Alte stiri din Externe

Ultima oră