Imagini aeriene incredibile cu pelerinajul de la Mecca

03 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Imagini aeriene incredibile cu pelerinajul de la Mecca Galerie foto (2)

Două milioane de musulmani din întreaga lume s-au adunat joi la Muntele Arafat, la marginea orașului sfânt Mecca, pentru ispășirea păcatelor și a-i cere iertare lui Dumnezeu, pelerinajul anual de hajj atingând punctul culminant, relatează ibtimes.co.uk.

Muntele Arafat, cunoscut și sub numele de Muntele Jabal ar-Rahmah, este un deal mic de granit de aproximativ 70 de metri înălțime.

Incredibile fotografii aeriene prezintă o mulțime de pelerini, din peste 160 de țări, acoperind dealul și câmpia înconjurătoare. Aproape toți sunt îmbrăcați în haine albe, care simbolizează unitatea printre musulmani, umilință și egalitate înaintea lui Dumnezeu. 

Majoritatea pelerinilor sunt din afara Arabiei Saudite şi se află în Mecca pentru ritualul de cinci zile, o datorie religioasă pe care o are o dată în viaţă  fiecare musulman care-şi permite călătoria. Mulți își încep pelerinajul, călătorind în Medina, locul ambelor moschei ale profetului Muhammad și unde se află mormântul său.

Ritualurile hajjului, totuși, încep în Mecca, cel mai sfânt loc de cult al islamului. Acolo, pelerinii înconjoară Kaaba și se roagă. Kaaba reprezintă casa metaforică a lui Dumnezeu și unitatea lui Dumnezeu în Islam. 

Mișcarea unei mulțimi atât de largi și diverse într-o perioadă scurtă de timp şi în spații limitate este o provocare logistică pentru guvernul saudit.

Autoritățile au mobilizat peste 100 000 de forțe de securitate cu ocazia hajjului. Doctori, asistenții medicali, ambulanțele și centrele mobile de sănătate au fost, de asemenea, dislocate în zonă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră