Ianukovici nu mai e pe lista "MOST WANTED". De ce a suspendat Interpolul mandatul de urmărire

23 Iul 2015
Ianukovici nu mai e pe lista
Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, care se face vinovat de "abuz de putere şi crimă", nu mai este căutat de Interpol. Decizia a fost luată în urma unei sesizări depuse de către avocaţii lui Ianukovici, care susţin că dosarul penal în care este vizat ar fi motivat politic.

Astfel, "notificarea roșie", cerere de arestare în scop de extrădare, emisă de către Interpol împotriva preşedintelui fugar Viktor Ianukovici, nu mai este valabilă.
 
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse, Comisia de control a fişierelor Interpol a suspendat temporar accesul la informaţiile cu privire la căutarea internaţională a fostului preşedinte ucrainean. 

„Motivul limitării accesului la fişiere a servit contestarea hotărârii privind anunţarea mandatului de căutare internaţională depusă pentru Viktor Ianukovici şi avocaţii săi. Examinarea dosarului în fond este programată pentru următoarea sesiune a Comisiei de control a fişierelor Interpol, care va avea loc în septembrie 2015”, se menţionează în comunicat, potrivit independent.md.
 
Menționăm că Viktor Ianukovici a fugit în Federația Rusă în februarie 2014 după mai multe luni de proteste în centrul Kievului. Procuratura ucraineană a inițiat pe numele său mai multe cauze penale și a solicitat căutarea acestuia prin Interpol.

Alte stiri din Externe

Ultima oră