Huffington Post: Creste numarul cererilor de invoire a salariatilor pentru a participa la diverse sarbatori religioase

21 Apr 2015
Huffington Post: Creste numarul cererilor de invoire a salariatilor pentru a participa la diverse sarbatori religioase
Aproximativ un manager din patru se confrunta cu o problema de ordin religios la locul de munca: cerere de invoire pentru a participa la o sarbatoare religioasa, pentru a celebra simbolurile religioase... .

In ultimul an numarul acestor cereri de invoire s-au dublat, potrivit unui studiu publicat marti 21 aprilie, anunta Huffingtonpost, citand AFP. Conform acestui studiu al Randstad si Observatoire du Fait Religieux en Entreprinse (OFRE) realizat pentru al treilea an, 23% dintre manageri declara ca se confrunta in mod constant, respectiv zilnic, saptamanal sau lunar, cu o problema de ordin religios.

Atentie, in 2014, doar 12% dintre manageri au primit asemenea cereri. Autorii anchetei considera ca rezultatul obtinut poate fi considerat o banalizare a acestor subiecte, salariatii neavand nicio ezitare de a face cereri la superiorii lor in legatura cu aniversari si practici religioase.

Subiectele cele mai frecvente sunt cererile de invoire pentru a participa la o sarbatoare religioasa (19%), celebrarea unor semne religioase (crucea, kippa, turban …). Mai rar sunt formulate cereri pentru rugaciuni in pauze sau, mai delicat, cereri de rugaciuni in timpul programului de munca sau de refuz de a munci cu o femeie etc.

In general, contextul este unul interesant, noteaza autorii studiului, deoarece 94% dintre cazuri nu genereaza conflicte sau blocaje la locul de munca. Ancheta a fost realizata pe baza de chestionare completate in lunile februarie si martie de catre 1.296 de salariati.

Alte stiri din Externe

Ultima oră