AUSTRIA. Un nou truc al cerșetorilor români: ”V-am pupat pe portofel”

02 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
AUSTRIA. Un nou truc al cerșetorilor români: ”V-am pupat pe portofel”

“Abordează agresiv femei și bărbați și le cer bani. În momentul în care primesc ceva, văd exact unde este portofelul. Îi îmbrățișează, îi pupă și îi lasă fără portofel. O singură persoană a reușit să adune astfel 2.300 de euro”, notează sursa citată.

Conform poliției vieneze, principalul suspect este o tânără de 23 de ani din România, care a reușit inițial să sustragă 140 de euro de la un bărbat de 81 de ani, după ce octogenarul îi donase cinci euro.

Nu s-a mulțumit cu atât. S-a adresat unei doamne de 72 de ani și a primit zece euro. A îmbrățișat-o și a pupat-o, fără ca aceasta să sesizeze ceva neobișnuit. Doar când a vrut să plătească la coafor și-a dat seama că îi lipsește portofelul cu 300 de euro.

Tânăra își schimbă permanent zona în care operează, incidente similare fiind raportate în localitățile Neunkirchen, Hartberg și Murau.

Cea mai mare lovitură a dat-o vinerea trecută în localitatea St. Veit. O pensionară de 88 de ani i-a dat cinci euro și seara s-a trezit că îi lipsesc mai multe sute de euro din poșetă.

Grupuri de persoane care îți solicită o semnătură pentru o donație au devenit deja o prezență obșnuită în piețele centrale ale marilor orașe europene și la gurile importante de metrou.

Poliția a întocmit un portret robot al tinerei și ea a fost dată în urmărire internațională, poliția avertizând toți ”naivii” să fie atenți la acest mod de operare.

“Avem deja o fotografie cu ea în Neunkirchen și știm că a comis și alte infracțiuni. Între timp, am reușit să reținem două tinere, tot din România, care fac parte din banda româncei. Cu același truc al pupatului au reușit să fure cel puțin 5.000 de euro de la șapte pensionare. Nu vă mai lăsați păcăliți”, a anunțat poliția austriacă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră